Eilen olimme Tampereella nuorten tokon ja rally-tokon sm-kilpailuissa. Ellu starttasi tokossa alokaluokassa Joneksen kanssa ja Ruusun kanssa avo-luokassa. Ellu oli viimeistä vuottaan nuorempien sarjassa, ekä muita nuorempia ollutkaan tällä kertaa. Alokasluokan voitto tuli Joneksen kanssa hyvällä suorituksella. Ruusu taasen oli hyvin outo. Se ei tehnyt juurikaan mitään. Avoimen mestaruus meni sitten sivu suun kun tulosta ei tullut. Mietimme, että rally-toko kannatanee jättää Ruusulla väliin kun työnteko ei tuntunut kiinnostavan. Tuomari antoi Elulle ja Ruusulle kennelliiton ruusukkeen parhaasta yhteistyöstä 10-13-vuotiaissa tokossa..Ihmettelimme kyllä miksi kun Joneksella meni kuitenkin paljon paremmin. No samapa tuo, muita kun ei ollut, Ellu sen olisi kuitenkin saanut.

Rally-tokossa Ela teki Ellun kanssa hienon radan mutta muutama iso virhe pudotti pisteet. Parivaljakko oli kolmas tuomarin palkinnolla. Ela ja Ellu saivat myös kennelliiton iruusukkeen parhaasta yhteistyöstä 10-13-vuotiaissa rally-tokossa..Silkki voittajaluokassa teki myös hienoa työtä. Muutama liian iso virhe vei kuitenkin tuloksen mennessään. Mieliala oli vähän apea. Alettiin olla väsyneitä, koirat eivät oikein yltaneet tasolleen. Mestariluokasta ei ollut mitään odotuksia aamun jälkeen. Ellu päätti startata Ruusun kanssa. Ennen kehään menoa Ellu leikki vinkulelulla Ruusun kanssa ja siitä näytti olevan apua. Ruusu yllätti ja keskittyi satasella suoritukseen. Jones taas teki aika vallattoman suorituksen. Oli vauhtia ja iloisuutta, mutta siitä edestä virheitä. Mestariluokassa oli kolmaskin koirakko. Lopulta tajusimme, että Ruusu oli ainut joka sai tuloksen. Tulos oli vieläpä ihan hyvä. Näin ollen Ellusta leivottiin mestariluokan.suomenmestari Ruusun kanssa. Päivä muuttui kerrasta paljon paljon paremmaksi! Todellinen työvoitto Ellulta saada Ruusu toimimaan vielä pitkän päivän päätteeksi.

Kokonaisuutena siis ihan hieno reissu vaikka kaikki koirat eivät onnistuneetkaan. Tämä oli ensimmäinen virallinen rally-tokon nuorten suomenmestaruuskisa. Tähän mennessä on ollut vain nuorille sm-kisa tokossa. Viime vuonna rally-toko oli mukana epävirallisena. Vanhemmissa ei ollut yhtään kisaajaa mestariluokassa, alemmissa luokissa kylläkin..Kisojen tulokset ja sieltä kuvia löytyy kisajärjestäjän sivuilta:

https://www.facebook.com/events/168062113822426/?active_tab=discussion

mestarit.jpg

Mestariluokan nuorten suomenmestarit Ellu ja Ruusu.

.