Nyt on kotiuduttu messukeskuksen reissusta. Auton mittariin tuli yli 950 km! Reissu kannatti ja kaikki meni hyvin lukuunottamatta toista auton sivupeiliä jonka joku oli yöllä rikkonut. Perjantaina Ellu ja Ruusu urakoivat oikein olan takaa. Päivä alkoi junior handlerillä (sm-osakilpailu), jossa Ellu pääsi viiden parhaan joukkoon. Loppukilpailu oli iltapäivällä ykköshallissa hulppeissa olosuhteissa. Lopulta Ellu sijoittui sijalle 4 (32 osallistujaa).  Handlerikilpailujen välissä parivaljakko osallistui samassa ykköshallissa järjestettyyn nuorten toko-kisaan. Avo-luokassa oli vain kaksi osallistujaa. Ellu ja Ruusu voittivat kisan ykköstuloksella vaikka outo kisapaikka aiheutti Ruusulle keskittymisongelmia esim seuraamisessa. Virallista koetulosta tästä ei tule, koska koe oli epävirallinen ja arvostelu vähän kevennetty. Kuitenkin Ruusu yllätti tekemällä ruutuun ohjauksen, merkinkierron ja kauko-ohjauksen joissa on ollut pahoja ongelmia. Harjoittelu siis kannatti! Näyttelykehässä pääsi käymään perjantaina Silkki, joka voitti avoimen luokan saaden sa:n. Lopputulos pn2 sert varacacib fin mva. Edelle meni vain Silkin mummo Green Perry's Butterfly josta tuli myös rop. Onnea!

silkkipotretti.jpg

Meidän uusi muotovalio Silkki

silkkipe.jpg

Silkin perjantain arvostelu, tuomari Karin Bergborn.

Koska perjantai oli niin täydellinen päivä, oli meille Ellun kanssa miltei sama miten launataina Pohjoismaidenvoittajassa käy. Silkki sai hienon arvostelun, mutta karva ei ollut riittävä tälle tuomarille. Tuloksena avo eri2. Ruusu vuorostaan oli valioluokan kolmas ja samalla myös pn3. Hyvin meni siis.

ruusupotretti.jpg

Ruusu

ruusula.jpg

Ruusun arvostelu, tuomari Maija Mäkinen.

silkkila.jpg

Silkin arvostelu lauantailta, tuomari Maija Mäkinen.

Kaksi yötä hotellissa oli koirille nautinnollista lomaa. Sängyillä sai köllötellä ja sitähän nämä kaksi tekivät.

l%C3%B6h%C3%B6.jpgelruusu.jpg

Ruusu Ellun kainalossa.

Vaikka Silkki pärjäsi hienosti näyttelyissä, ei silmätilanne näytä tällä hetkellä lupaavalta. Esim silmien palautuminen eteenpäin sivuun katsomisen jälkeen on hidastunut (varsinkin toinen silmä). Silmät alkaa olla myös hieman pyöreät. Nämä ovat seikkoja jotka minä näen, mutta vieraalle silmät näyttävät normaaleilta. On päivien kysymys kun lääkitys on aloitettava, on tämä jo nin monta kertaa nähty. Nyt on taas kokeiltu tätä elämää ilman  kortisonia. Kahta kuukautta ei tulla pääsemään kuten viimeksi. Tiedän jo edellisten hoitavan eläinlääkärin kanssa käymieni keskustelujen perusteella, että Silkki joutuu seuraavaksi jatkuvalle lääkitykselle. Kun lääkitystä ei sitten lopeteta niin annos voi olla aika mitätön. Aluksi tosin joutuu taas sille kovalle hevoskuurille. Löytyisikö kuitenkn jokin vaihtoehtoinen hoitomuoto? Vaikka nämä olisi olleet Silkin viimeiset näyttelyt, niin  sillä ei niin suurta väliä. Olisi kyllä todella ihana asia jos Silkki saisi elää pitkän elämän ilman kortisonin haittavaikutuksia harrastaen nuoren omistajansa kanssa rally-tokoa, tokoa ja agilityä joista se nauttii. Elämä on. Lohdutin Ellua sanomalla että kaikille koirille ei löydy mitään hoitokeinoa. Silkille se kuitenkin löytyy vaikkakin siinäkin on omat riskinsä.