Silkin sairaskertomus jatkuu... Edellisen eläinlääkärikeikan jälkeen lääkeannostusta tuplattiin toisen eläinlääkärin ohjeen mukaan. Nyt siis menossa kuukauden kuuri 2 x 2tbl/pv prednisolonia. Alle 10 kg painavalle tämä tekee siis noin 2 mg/kg/pv. Oireet eivät ole poistuneet. Aamulla oireet ovat voimakkaammat, vasen silmä harittaa kunnolla vasemmalle. Nyt iltapäivästä silmä on oiennut jonkun verran kuten kuvasta näkyy.silm%C3%A4.jpg

Koska suomalaista tekstiä EOMista ei löydy, olen kahlannut tänään englanninkielistä materiaalia läpi. Lyhykäisyydessään: sairaus on siis aika harvinainen, esiintyy yleisimmin kultaisilla noutajilla. Nartuilla yleisempää kuin uroksilla. Lääkityksenä prednisolon 1-2 mg/kg/pv. Noin 80%.lla koirista sairaus uusiutuu. Joku kokeillut askorbiinihappoa kortisonin tukena. Tätä kyselin tänään eläinlääkäriltämme. Katsotaan mitä hän vastaa. Ei kai tuosta mitään haittaakaan olisi? Linkkejä artikkeleihin:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4629568/

https://www.vetinfo.com/muscle-myositis-in-dogs.html

https://www.researchgate.net/publication/5553322_Extraocular_Myositis_in_the_Dog

 

Jossain artikkelissa mainittiin, että useilla oireet ovat tulleet rokotusten jälkeen. Silkkiä ei ole aikoihin rokotettu, mutta se on rauhoitettu/nukutettu molempien oireiden alla. Ensin Baer.testin yhteydessä ja sitten tammikuussa sterilisaation yhteydessä. Voisiko olla jotain yhteyttä? Elimistön stressitilaan ainakin voisi liittyä. Yhdessä artikkelissa taas mainittiin yhteys kilpirauhasen toimintahäiriöihin. Tutkimisen arvoinen asia? Ihmispuolen artikkeleita löytyi myös suomeksi. Siellä mainittiin näköhäiriöt mm. kaksoiskuvat. Ehkä agility kannattaa nyt jättää tauolle?