Olen näköjään surkea blogin pitäjä. No se ei tarkoita sitä, että tässä olisi laakereillaan lepäilty. Koiria on treenailtu ja treeniä kyllä tarvitaan lisää. Sen osoitti tänään tokokoe, josta Ruusulle tuli avo-luokassa ongelmia maassa olevien merkkien kanssa ja Joneksella alo-luokassa vähän kaikessa. Joneksen ongelma oli tiedossa, sillä se oli jo ehtinyt harjoituksissa esittää motivaatio-ongelmaa vieraissa paikoissa. Kokeisiin ilmoittautuminen oli todella suuri VIRHE. Siihen nähden olen onnellinen, että sain seuraamisliikkeen vedettyä hyväksytysti läpi. Joneksen kanssa olemme nyt risteyskohdassa, jossa tehdään täyskäännös vanhoihin rutiineihin. Täytyy vaan tarkkaan miettiä miten tästä edetään. Se minulle tänään viimeistään selvisi, ettei ruoka ole sen oikea palkka vaikka ahneesta koirasta onkin kyse. Narupallo pelasti tämän päivän, vaikka urani totaalinen pohjanoteeraus ja häpeä tulikin tämän päiväisen Joneksen suorituksen myötä...

12096254_10154100338234653_3763031722472

Ruusun  kanssa taasen olen mielestäni ihan hyvällä mallilla. Se tavoittelemani avo1-tulos ei ole mahdoton. Tänään tulos jäi vielä avo2-tasolle. Ruusu oli kuitenkin erittäin motivoitunut tekemään. Seuraamisessa lievää edistämistä, siihen täytyy tarttua. Päivän ongelmaksi koitui merkit, joita oli suoritusten aloituskohdissa. Ruusu jotenkin mietti mielessään, että niillä on jokin oleellinen merkitys. Totta se, että harjoituksissa en ole muita merkkejä laittanut kun ruudun kulmiin ja kiertomerkin. Nyt kun merkkejä oli ihan joka paikassa, niin ne häiritsivät Ruusun tekemistä. Tiedänpähän mitä harjoitella. Ruusun uskallan ilmoittaa vaikka ihan piankin kokeisiin kunhan niitä järjestetään. Ruusu steriloitiin muutama viikko sitten, joten nyt ei juoksut enää sotke koekuvioita.

Helmikuun puolella sama parivaljakko kävi nosework kokeessa Kuopiossa. Jones suoritti hajutestin eucalyptukselle ja voi näin ollen osallistua 1-luokan kokeisiin. Ruusu oli Elinan kanssa hajutestissä, mutta koska Ruusu ilmaisi hajun eritavoin kuin kotona, ei Elina uskaltanut hyväksyä ilmaisua. Möllikokeessa Jones oli ihan hyvä huoneisto-ja ajoneuvoetsinnöissä sijoittuen molemmissa sijalle 2/15.

Silkin ja Elan kanssa on aloitettu agilitykurssi. Teoriatunti ja eka käytännöntunti on jo takana. Oli mukava huomata, että pentujen kanssa tehty pohjatyö on kannattanut. Täytyy sanoa, että nämä ovat luonnonlahjakkuuksia tähän lajiin, varsinkin Ela. Silkki on kurssilla Elinan ohjauksessa ja Ela sitten minun eli Kaisan. Näinköhän me jäädään agilitykoukkuun...?