Ruusu on tarkoitus astuttaa lähiaikoina nuorella monitoimiuroksella Pojulla (Green Perry's Feeling High).  Poju kennelliiton järjestelmässä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI14896/13&R=339 .

Pojun tulosluettelosta löytyy tällä hetkellä LUME 1, 2 x LUT B, 2 x VERI 1, MEJÄ avo 1 sekä ainoasta näyttelystään ERI. Yhdistelmän sukutaulu näyttää tältä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI38426/11&ReknoI=FI14896/13 .

Pennuista toivotaan tulevan monipuolisia harrastuskoiria, joilla olisi myös rodunomaiset taipumukset maan alla työskentelyyn. Pojua käytetään käytännön metsästyksessä ja Ruusukin on päässyt nyt keväällä tositoimiin. Ruusun osalta on voitu todeta, että silä on halu ja kyky toimia maan alla. Lisää kokemusta se vaatii, tottakai. Sitkeydestä olkoon osoituksena se, että Ruusu jaksoi tehdä 4 tuntia töitä koleassa säässä mutavellissä kun me yritimme saada isoja kiviä supin päältä pois. Ei onnistuttu ja supi jäi ottamatta. Ruusu kuitenkin antoi kirjaimellisesti kaikkensa.

Ruusu supia haukkumassa. kuva Jenni Kunnaala

Ruusu. Kuva Jenni Kunnaala

 

Ruusun tokonäyte ekasta tokokokeesta: https://www.youtube.com/watch?v=Q5-Ry1JTPGM

Green Perry's Feeling High eli Poju. kuva Sonja Van de Leur

Pojun puistoaksaa: https://www.facebook.com/video.php?v=646412358809974&set=vb.100003236469582&type=3&theater

Terveyttä tottakai pennuille toivotaan myös. Kumpikin tulevista vanhemmista on ollut terve ja terve myös terveystarkastusten valossa. Kummallakin on tuoreet silmä- ja polvitarkastuslausunnot. Parsoneiden kahden ataksiamuodon osalta Ruusu on geenitestattu SCA terve ja vanhempien testitulosten perusteella Ruusu on LOA terve myös. Linssiluksaation osalta Ruusu on testattu PLL kantajaksi, mutta Poju on taas PLL ja LOA terve vanhempien tulosten perusteella. Koska pääsääntöisesti vain kahden kantajan, tai kantajan ja sairaan koiran jälkeläiset voivat saada sairaita jälkeläisiä, on geenitestien osalta yhdistelmä yhteensopiva.

Kennel Mystic ensimmäinen parsonpentue voi siis nändä päivänvalon jo alkukesästä, sillä Ruusun juoksujen odotetaan alkavan päivänä minä hyvänsä.