Pienen terrierin hankinta oli ollut pitkään mielessämme. Kahden vanhan koiramme yllättävä poismeno kahden viikon sisällä 2011 keväällä toi asian ajankohtaiseksi. Ruusu varattiin Joutilaan kennelistä jo kun pentue oli vasta suunnitteluasteella. Pitkä odotus palkittiin kesällä 2011 kun Ruusu sitten saapui meille valloittamaan sydämemme.

IMG_0583.JPG

Tämä pieni terrierin alku kokeili rajojaan vain muutaman viikon uudessa laumassaan. Tämän jälkeen juurikaan mistään ei olla neuvoteltu. Tottelevaisuusharjoitukset naksuttimen avulla alkoivat heti kun pentu tuli taloon. Ruusu oppi asioita todella helposti ja motivointi oli helppoa ahneen pennun kanssa. Tottelevaisuuskokeet olivat tähtäimenä ja nyt muutama koe onkin jo käytynä. Emännän motivaatiopulan vuoksi köulutuksessa on nyt pidetty taukoa. Nyt treeni on tarkoitus jälleen aloittaa ja avoin luokka yritetään hoitaa alta pois!

Isännän metsästysharrastus ohjasi Ruusun luontevasti luolaharrastuksen pariin. Tässä Ruusu on luonnonlahjakkuus. Muutaman luolatreenin jälkeen käyttövalionarvo tuli kolmella kokeella. Tallilla Ruusu totetuttaa itseään etsien pieniä jyrsijöitä.

Näyttelyissä Ruusu on menestynyt ihan kivasti. Kaksi sertiä odottelisi sitä kolmatta seurakseen. Pitäisi varmaan katsella kevään näyttelyitä. Viimeisimmässä näyttelyssä Ruusu sijoittui käyttöluokassa neljänneksi saaden sa:n. Kyseessä oli siis rodun päänäyttely, joten tyytytväinen täytyy olla.IMG_0152.JPG

Lasten kanssa Ruusu on aivan mainio. Siitä on harrastuskaveriksi myös näille meidän pienimmille perheenjäsenille. Elina (8v) on käynyt useissa lapsi ja koirakilpailuissa aina menestyen. Myös Lassi (9v) haluaisi Ruusua esittää, junior handler-ikäkin lähestyy.

IMG_0357 (2).JPG

Sulhoehdokkaan etsintä käy tällä hetkellä kuumana. Helppoa tämä ei ole. Toivotaan että Ruusunen löytää prinssinsä ennen kevättä!